Er is een monster in de Noordzee

Lena, een Oostendse zeilster van 12, is dikke maatjes met vader Toine, de kapitein van een vissersboot. Op een stormachtige nacht vergaat Toine’s schip op zee en er geen overlevenden. Iedereen zegt dat het een ongeluk was. Lena’s moeder, broer en jonger zusje zijn er het hart van in. Maar Lena kan niet geloven in een ongeluk. Bij de asuitstrooiing op zee ziet ze een enorme schaduw onder de boot doorzwemmen. Ze denkt dat een groot zeewezen haar vaders schip heeft doen zinken. Niemand gelooft haar. Tot Lena aanwijzingen vindt die haar theorie bevestigen. In de Noordzee zwemt wel degelijk een enorm, onbekend dier rond. Een monster…

Saar Rogiers in Zeevonk.

ZEEVONK is een film die werd opgenomen in Oostende in de zomer van 2021. Ik schreef het scenario met Wendy Huyghe op basis van een verhaal dat Wendy en Domien hadden bedacht. Het wordt, zo denken we, een spannende en ontroerende avonturenfilm voor de jeugd en voor iedereen die zijn/haar/hun jeugdige zelf koestert. Domien en cameraman Anton Mertens hebben Oostende op een even dramatische als verbluffende manier in beeld gebracht. De belangrijkste rollen worden gespeeld door tieners Saar Rogiers, Dunia Elwaleed en Sverre Rous. Daarnaast zijn ook Hilde De Baerdemaeker, Valentijn Dhaenens, Zouzou Ben Chika, Sebastien Dewaele en Lynn Van Royen te zien.

ZEEVONK komt begin 2023 in de bioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: