Een Kleine Cervantes voor IJzerkop

De Kleine Cervantes is een heel bijzondere prijs omdat hij wordt gekozen door een jury van jongeren. In de jury van 2021 zetelen een honderdtal leesbeesten uit Gent. Ze kozen voor IJzerkop. Ik koester de prijs, die me werd uitgereikt door de Gentse schepen van cultuur Sami Souguir. Dat gebeurde allemaal in Corona tijden. De feestzaal van het stadhuis was leeg op mijn vrouw en zoon na. Maar toch was het een mooie, blije dag. Dank je wel, jonge lezers van Gent maar ook dank aan de leerkrachten en medewerkers die zoveel energie steken in de jaarlijkse organisatie van deze literaire jeugdprijs. De hele Cervantes show met de uitreiking is te zien op https://cultuur.stad.gent/nl/activiteiten/de-kleine-cervantes

Een aantal juryleden van de Kleine Cervantes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: