EEN GOED JAAR op STREAMZ

In de televisieserie ‘Een Goed Jaar‘ zijn Lenny (Boris van Severen) en Erik (Jurgen Delnaet) een duo amateur oplichters. Ze beweren in een afgelegen huis in de Ardennen de wijnkelder van Adolf Hitler te hebben gevonden en proberen een stel stoffige wijnflessen aan de hoogste bieder te verkopen. De eerste fles komt terecht bij een Brusselse gangster en alles loopt fout… Mijn collega en vriend scenarist Pierre De Clercq en ik beleefden veel plezier aan het schrijven van de lotgevallen van Lenny en Erik. Ze blunderen door het leven en komen in steeds neteliger en uitzichtlozer situaties terecht. Ze leven in een soort uitvergrote realiteit, maar toch zijn ze van vlees en bloed. We schreven de acht afleveringen in 2017 en 2018, de reeks werd afgewerkt in 2019 en is sinds 8 juni op Streamz te zien. Mijn vriend Kadir Balci deed de regie. Joke De Vynck en Frances Lefebure speelden de vrouwelijke hoofdrollen. De hele cast was fantastisch en Johny Voners speelde met veel overgave zijn laatste televisierol als een peetvader die door het rapaille de ‘keizer van dok 5’ wordt genoemd. De eerste aflevering is aan Johny opgedragen. Begin 2023 komt de reeks ook op VTM.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: